Followers

Wednesday, 24 June 2015

Iftar di Swiss Inn Sungai Petani

~Assalamualaikum~

So macam mana puasa? Oke ke?..Alhamdulillah kita telah melalui Ramadhan hari yang ke-7. 
Macam biasalah Wati dah berhabuk belog kesayangan ni baru nak hupdate.. hihihi
Kali ni Wati nak story tentang berbuka puasa di Hotel Swiss Inn Sungai Petani dimana hotel tempat Wati pratikal sekarang ni.
Banyak menu yang disediakan oleh pihak hotel untuk guests 
yang nak berbuka puasa. Menu dan masakan semua sedap dan menyelerakan tau. 
Wati pun dah rasa sendiri, oke memang sedap. Menu akan bertukar setiap hari. 
So, tak adalah bosan kan asyik menu yang sama ja..Harga juga berpatutan.
Untuk adult RM 55, senior citizen RM 40 and children RM 30. 
Berbaloi..

Ni flyers promotion for Ramadhan buffet. Flyer ni design by Wati hokeh.. hahhaha 

Siapa Wati? ha ini lah empunya belog.. say cheeseeeee!!

 Pintu masuk ke Ramadhan buffet.. design pintu gerbang kat glass door design by Wati.

Buffet line yang menempatkan masakan Melayu.

Stall nasi ayam. Kalau nak terasa nak berbuka dengan nasi ayam..silakan

Ni one of specialty menu kat sini. Nasi Beryani.. nasi sedap!

Pelbagai aneka kuih muih Melayu, kek, puding dan manisan.

Stall ulaman

Aneka sambal.



Gulai kawah

Kambing Bakar

Aneka bubur

Masakan Melayu yang dijamin sedap




Suasana berbuka puasa di poolside

Cantikkan suasana di poolside..


Jom pakat mai berbuka di SISP. Gerenti best. 
Hihihi.. Jom follow Wati. Wati still baru kat sini. InsyaALLAH Wati akan follow balik..

Oke lah, jumpa lagi..Selamat berpuasa..

Danke ~ ~


No comments:

Post a Comment