Followers

Monday, 15 June 2015

me as practical student

My feeling as a practical student like a nightmare..saya tak tahu kenapa saya yang rasa macam ni.
So anda suma macam mana? like heaven? sebab hampir tempuh alam pekerjaan? Oke, fine, masing2 ada pendapat dan pendirian sendiri.

Firstly, bila dapat sambut belajar, perasaan tu memang cukup seronok, dapat pula dalam bidang yang sama masa belajar time diploma, and then bila dapat tahu boleh transfer kredit, oke like heaven, bestnya and bersyukur giler. Oke fine! then, bila dapat tahu practical can't transfer kredit, rasa macam *()^%$&*#$^^*^%&*! 
Biar betul kena ambil pratikal lagi sekali?
Pasai pa plak dah tak boleh transfer pratikal ni, jam kredit pon sama. Pasai pa?
Arghhh!!!

Sebelum ni saya dah pratikal kat Permai Inn Kuala Terengganu, now dah Permai Hotel Kuala Terengganu untuk completekan diploma in hotel and katering. Tak tahu lah macam mana tersesat sampai ke Terengganu. Level degree ni saya pilih Sungai Petani Kedah. Ha, ambik kau, dekat sungguh dengan rumah. Hotel pilihan saya Swiss Inn Sungai Petani. Sebelum tu saya ada survey hotel lain sekitar SP ni macam hotel SP Inn, Park Avenue, Emerald Puteri and Bayu Hotel.
Semua hotel ini ada benefit tersendiri untuk student internship. Kira oke lah kan..

 Haruslah muka tuan belog dulu kan..

Pool side

 Pool side

Swiss Inn walkaway..

Staff kat sini semua baik2 and very friendly ok, termasuklah supervisor saya, sangat baik hokey!
Mereka tak lokek nak tunjuk ajar dan sentiasa happy.Swiss Inn Sp antara hotel 3 bintang yang cantik hotelnya dan facilities hotel kat sini pon boleh tahan setanding dengan hotel 3 bintang yang lain.

Alhamdulillah, dah selamat lapor diri pada 2/2/15. Now dah nak masuk 1 April.
 Pejam celik, pejam celik, dah masuk 2 bulan dah. Tinggal lagi 4 month to go..
yeay!!

danke ~ ~



No comments:

Post a Comment