Followers

Monday, 2 November 2015

LOVE is ...

Memory of love with him...


 Thank you my dear, always with me, berikan kata semangat. Banyak benda yang kita share together. Even when I can't make decisions, awak always gives your opinions. Then saya just follow, sebab malas fikir. Bagi saya, opinions yang awak berikan memang okay dan boleh diterima pakai.


Awak boleh tahan telinga awak dengar saya meleter tiap-tiap hari. Kadang-kadang tu perkara kecil jer dah jadi isu. Awak tak reply my message, sedangkan saya tahu awak tengah berkerja, then saya still push awak to message or call saya. Really stupid of me. But awak still sabar.


Ya..always but masa mula-mula hangat bercinta. Now, jarang-jarang. But its okay! Penat nak melayan. Baik tidur. 


I happy too when see you smile. Saya hargai setiap apa yang awak buat untuk ceriakan saya.


 Ini biasa. Speechless.


Every year, tak pernah terlewat untuk ucapkan happy birthday to me. Never late, always the first person, always on time. Butttt, tak pernah jadi orang yang pertama beri hadiah dan selalu terlewat beri hadiah. Hmm..


Nak pergi mana-mana dia selalu pesan “Drive elok-elok, jangan lupa mengucap, baca Al Fatihah, ayat Kursi, selawat. Jangan lupa doa kenderaan. Minta pelindungan dari Dia. Semoga selamat sampai. Amin.” Saya boleh hafal dah setiap pesanan dia selama 5 tahun.


Bukan saya yang akan tidur dulu. Dia yang tidur dulu. Siap mamai lagi.


Kalau bergaduh memang macam ni. Kalau tak reply mesej dia, terus akan call sampai saya angkat.


Saya always doing this. Then, tak lama tu dia call cakap ada kat luar rumah. Dia hantar makanan even dah lewat malam. Dah tidur dah pon. Thank you atas keprihatinan awak. 

Bukan saya, dia. Selalu tertidur dek layanan mesej dari saya. Esoknya, pepagi mesti ada mesej masuk “Sorry, tertidor semalam. Penat.”


Ya, dia selalu mengharapkan yang terbaik for me. Even, saya only dapat anugerah dekan, dia hadiahkan saya something. Tak mintak ponn..


Even, beg kain dari pejabat dia pon saya simpan. Apatah lagi barang berharga yang lain dari dia.


Dia..tahu saja apa yang saya fikir, apa yang saya mahu dan apa yang saya buat. 


Ya, harapan saya..

Selamat ulang tahun perkenalan kita yang ke 5. Saya hope sangat kita still bersama, dan susah senang kita tetap bersama. Awak menjadi sesuatu yang indah untuk saya kenang..


Danke ~ ~





No comments:

Post a Comment