Followers

Tuesday, 24 January 2017

Putihkan Kulit Badan

Assalamualaikum...

Lamanya tak update blog kesayangan ni. Rindunya, seyes! Busy sangat2 lepas keluar ja dari CIAST. Berhempas pulas dengan Lesson Practice sebelum keluar dari CIAST selepas 3 bulan. 
Boleh rehat seminggu ja sebelum start balik kursus VTO dengan internship kat 
Kolej ISBA UK kat Kepong. 

Kali ni nak kongsi satu cara nak putihkan kulit badan dengan senang dan tanpa makan modal 
yang banyak. Simple ja. Wati terbaca kat FB Wan Nabila Huda II. Jadi tergerak hati nak try. 
Hihihi...

Barang2 pun mudah dapat kat kedai. Kebetulan tempat Wati intern ni bawahnya ada mall, 
ada Guardian so terus beli. 

Cuma perlukan:-

Cream Safi (yang bekas warna hijau aloevera+habbatus sauda)

Losyen Vaseline (Wati guna macam dalam gambar)


Harga 2 barang tu tak mahal. Boleh tengok resit. 

Caranya adalah setiap hari setiap malam atau selepas mandi ambik cream Safi tu terus sapu dan ratakan di kaki dengan tangan atau bahagian badan lain yang nak. Lepas sapu dan ratakan 
cream tu, sapu losyen vaseline plak dekat bahagian badan yang dah sapu cream tu. 
Kiranya macam doublekan dengan losyen vaseline tu. 
Ratakan dan usap lembut, lepas tu siappp! Senang je kan, cuma kena rajinlah sikit. 
Kena konsisten. Jangan buat sekejap tak buat. 
Mana nak jadinya. 

So, Wati dah 2 minggu try dan hasilnya memberangsangkan. 
Oke, selamat mencuba!

Danke ~ ~



No comments:

Post a Comment